کلاهبرداری به شیوه‌ای جدید؛ اپ‌هایی با ۲۰ میلیون دانلود کاربران گوگل پلی را فریب داده‌اند

کمیته رکن چهارم – گزارش یک شرکت امنیت سایبری نشان می‌دهد که اپ‌هایی با میلیون‌ها دانلود در گوگل پلی، کاربران را با وعده درآمدزایی فریب داده‌اند.


اپلیکیشن‌هایی با مجموعاً ۲۰ میلیون دانلود در گوگل پلی وجود دارند که به کاربران وعده درآمدزایی می‌دهند، اما پولی برای آن‌ها واریز نمی‌کنند. همچنین، تعدادی اپ با صدها هزار دانلود شناسایی شده‌اند که از روش‌های فیشینگ برای کلاهبرداری از کاربران استفاده می‌کنند.

مجموعه جدیدی از اپلیکیشن‌ها که اخیراً در گوگل پلی به شهرت رسیده‌اند، خود را به‌عنوان برنامه‌های سلامتی، قدم‌شمار و خلق عادت‌های مفید معرفی می‌کنند و وعده می‌دهند که اگر کاربر فعال باشد و به اهداف مختلف روزانه برسد، به آن‌ها پاداش می‌دهند. ولی به‌نظر می‌رسد که دریافت این پاداش‌ها تقریباً ناممکن است.

اپلیکیشن Lucky Step – Walking Tracker با ۱۰ میلیون دانلود و دو اپلیکیشن WalkingJoy و Lucky Habit: health tracker هر کدام با ۵ میلیون دانلود از جمله برجسته‌ترین نمونه‌های این برنامه هستند. ظاهراً هر سه برنامه با یک سرور از راه دور ارتباط برقرار می‌کنند و ازاین‌رو، باید توسعه‌دهنده یا مالک یکسانی داشته باشند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این برنامه‌ها برخلاف ادعای خود پاداشی به کاربران نمی‌دهند. کاربرانی که درخواست برداشت پول را ثبت کرده‌اند، می‌گویند از آن‌ها خواسته شده است تا تبلیغ ببینند و وقتی این کار را انجام داده‌اند، دوباره از آن‌ها خواسته شده تا تبلیغات بیشتری را تماشا کنند. هر سه برنامه هنوز در اپ استور در دسترس قرار دارند.

اپ‌های فیشینگ همچنان به گوگل پلی راه پیدا می‌کنند

اپ‌های فیشینگی هستند که در مجموع بیش از ۴۵۰ هزار بار دانلود شده‌اند. این برنامه‌ها به سرورهای از راه دوری وصل می‌شوند و معمولاً صفحاتی را در مقابل کاربر قرار می‌دهند که از آن‌ها می‌خواهد اطلاعات حساس خود را وارد کنند. از جمله پردانلودترین این برنامه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

Golden Hunt با ۱۰۰ هزار دانلود
Reflector با ۱۰۰ هزار دانلود
Seven Golden Wolf blackjack با ۱۰۰ هزار دانلود
Unlimited Score با ۵۰ هزار دانلود
Big Decisions با ۵۰ هزار دانلود
Jewel Sea با ۱۰ هزار دانلود

اگر یکی از این برنامه‌ها را روی دستگاه خود نصب کرده‌اید، باید هرچه سریع‌تر آن‌ها را حذف و با یک آنتی‌ویروس گوشی یا تبلت خود را اسکن کنید.

منبع : دیجیاتو

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.