کمیته رکن چهارم – بریتانیا با این قانون میتواند درزمینه انتشار بهروزرسانیهای امنیتی حق وتو داشته باشد.
اپل میگوید تغییر قوانین نظارتی در بریتانیا میتواند به دولت این کشور قدرتی بیسابقه اعطا کند تا بهصورت مخفیانه حتی جلوی انتشار بهروزرسانیهای امنیتی و حریم خصوصی در دیگر کشورها را بگیرد. این شرکت هشدار داد که اگر این قوانین جدید تصویب شود، نه فقط کاربران بریتانیایی، بلکه کاربران سراسر جهان تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
دولت بریتانیا درنظر دارد که «قانون اختیارات بازرسی» (IPA) را بهروز کند و به وزارت کشور خود اجازه دهد تا بهنحوی به سرویسهای رمزنگاریشده دسترسی داشته باشد. از طرف دیگر، طبق این قوانین وزارت کشور بریتانیا میتواند مانع از انتشار برخی بهروزرسانیها شود و این امر جلوی انتشار آپدیت در سایر کشورها را هم خواهد گرفت.
بیانیه اپل علیه قانون پیشنهادی جدید بریتانیا
اپل در بیانیهای دراینباره اعلام کرده است: «ما اکنون پیش از آنکه پارلمان حریم خصوصی و امنیت کاربران را در معرض خطر قرار دهد، عمیقاً نگران متممهای پیشنهادی برای قانون اختیارات بازرسی (IPA) هستیم. این تغییر عامل نفوذی بیشازحد و بیسابقه از سوی دولت خواهد بود و اگر اجرایی شود، بریتانیا میتواند مخفیانه اقدامات محافظتی جدید برای کاربران را در سطح جهانی وتو کند و مانع از ارائه آنها به مشتریان ما شود.»
طبق این متممهای جدید، هر شرکتی که مخاطب درخواست داده از طرف دولت باشد، باید هرگونه تغییر در نرمافزارها را که ممکن است موجب محدودسازی دسترسی دولت به این دادهها شود، به اطلاع مقامات بریتانیایی برساند. مسئولان دولتی این کشور میگویند با این قانون میتوانند خطرات احتمالی علیه امنیت عمومی ازجمله در مقابله با تروریسم و سوءاستفاده از کودکان را پیشبینی کنند.
یکی از سخنگویان دولت در واکنش به این گزارش گفت: «همیشه بهوضوح گفتهایم که حامی نوآوریهای فناورانه و تکنولوژیهای ارتباط خصوصی و ایمن ازجمله رمزنگاری سرتاسری هستیم، اما امنیت عمومی نباید فدای این چیزها شود.»
در چند وقت اخیر تعدادی از گروههای حامی آزادیهای مدنی نیز نسبت به این تغییر در قوانین اعتراض کرده بودند. آنها باور دارند که با این تغییر، شرکتهای خصوصی هم به بازوهای نظارتی دولت تبدیل میشوند.
تغییر قانون IPA قرار است بهزودی در مجلس اعیان بریتانیا مطرح شود.
منبع : دیجیاتو