کمیته رکن چهارم – سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتای فراجا، اعلام کرد که پلیس فتا موفق شده است ۹۳ درصد از پروندههای سایبری کشور را حل و فصل کند و با تلاشهای انجامشده، جلوی برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی بسیاری از قربانیان گرفته شده است.
به گزارش کمیته رکن چهارم، سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتای فراجا، با اشاره به گسترش اینترنت و افزایش جرائم سایبری در کشور اعلام کرد که پلیس فتا از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده و در سالهای اخیر با افزایش چشمگیر پروندههای سایبری مواجه بوده است. وی اظهار داشت که در سال ۱۳۹۸ تعداد پروندههای پلیس فتا به بیش از ۱۶۰ هزار پرونده رسید و اطلاعات هزاران قربانی جرائم اینترنتی در دست کلاهبرداران قرار گرفت.
مجید با اشاره به اجرای طرح رمز دوم پویا در سال ۱۳۹۸ گفت که این طرح توانست جلوی بخش زیادی از برداشتهای غیرمجاز را بگیرد و بهویژه در دوران شیوع ویروس کووید-۱۹، جرائم سایبری در کشور کاهش ۲۲ درصدی را تجربه کرد. وی همچنین اعلام کرد که در شش ماهه اول سال جاری، پلیس فتا موفق به افزایش ۲۰ درصدی کشف جرم شده و ۹۳ درصد از پروندهها حل و فصل شده است.
وی در ادامه افزود که اولویتهای پلیس فتا شامل مقابله با کلاهبرداریهای اینترنتی، برداشتهای غیرمجاز، دسترسی غیرمجاز به دادهها و هتک حیثیت است. همچنین بر اساس آمارها، ۳۰ درصد از پروندههای سایبری به برداشتهای غیرمجاز اختصاص دارد.
سردار مجید در پایان تأکید کرد که آموزش و افزایش آگاهی مردم در زمینه امنیت سایبری از اهمیت بالایی برخوردار است و همکاری دستگاههای مختلف در این زمینه میتواند باعث کاهش جرائم اینترنتی شود.