چگونه از ویروس و مشکلات امنیتی در گوشی‌های اندروید به دور باشیم؟

۱کمیته رکن چهارم – بسیاری از رسانه‌ها  همچنان حرف از مشکلات امنیتی در سیستم عامل اندروید می‌زنند و در این بین کمپانی‌های امنیتی سعی دارند تا راهکار‌های خود را در اختیار کاربران این سیستم عامل قرار دهند.

به گزارش کمیته رکن چهارم،مشکلات امنیتی در اندروید با انجام دادن چند کار ساده قابل پیشگیری هستند:
باید توجه داشت که استفاده از ضد ویروس بر روی اسمارت فون‌های اندرویدی چندان ضروری نیست و کاربران می‌توانند با کمی مراقبت بر روی دانلود‌ها و برنامه‌هایی که بر روی دستگاه خود نصب می‌کنند، در برابر مشکلات امنیتی محفوظ بمانند.
مراقب اپلیکیشن‌هایی که نصب می‌کنید باشید.
بر خلاف سیستم عامل iOS کمپانی اپل، اندروید به کاربران خود این امکان را می‌دهد که اپلیکیشن‌های خارج از گوگل‌پلی را نیز بر روی دستگاه خود نصب کنند – در iOS کاربران تنها از طریق اپ‌استور قادر به دانلود و نصب اپلیکیشن هستند – در صورت وجود مشکل نیز گوگل اپلیکیشن‌ها را از گوگل‌پلی حذف می‌کند ولی کاربران همچنان قادر هستند تا از طریق مکان‌های دیگر فایل مذکور را دانلود و نصب کنند. گفتنی است که دانلود اپلیکیشن، خارج از گوگل‌پلی اصطلاحا سایدلودینگ (Sideloading) نامیده می‌شود.
سایدلودینگ به صورت پیش‌فرض بنابر دلایل امنیتی در دستگاه‌های اندرویدی غیرفعال است و در این حالت امکان نصب اپلیکیشن‌هایی خارج از گوگل‌پلی وجود ندارد اما کاربران به سادگی می‌توانند با فعال کردن گزینه Unknown sources از بخش تنظیمات، اپلیکیشن مورد نظر خود را به سادگی نصب کنند.
دلایل بسیاری وجود دارد که فعال کردن سایدلودینگ را تبدیل به ایده‌ای منطقی می‌کنند. مثلا بسیاری از کاربران دوست دارند اپلیکیشن‌های خود را از طریق فروشگاه نرم‌افزاری آمازون نصب و یا اقدام به نصب اپلیکیشن‌هایی کنند که فعلا در گوگل‌پلی در دسترس نیست. کاربران ایرانی نیز می‌توانند با فعال کردن این ویژگی از طریق فروشگاه‌های نرم‌افزاری داخلی نظیر کافه‌بازار و مایکت برنامه‌های خود را (بدون نیاز به گوگل‌پلی(دانلود و نصب کنند.
البته با وجود تمام این تفاسیر، فعال کردن سایدلودینگ مشکلاتی را نیز به وجود می‌آورد و کاربران می‌توانند اپلیکیشن‌های مختلفی را بر روی اسمارت‌فون یا تبلت خود نصب کنند که ممکن است دستگاه را دچار مشکلات امنیتی سازد.
گاهی اوقات از طریق این روش کاربران اقدام به سرقت اپلیکیشن می‌کنند و اپلیکیشن‌های پولی را به‌صورت رایگان بر روی دستگاه خود نصب می‌کنند. اما باید توجه داشت که انجام این کار نیز یک ریسک به شمار می‌رود .
بر اساس تحقیقاتی که McAfee انجام داده است، بیش از ۶۰ درصد بدافزار‌های اندروید از طریق Fakeinstaller وارد دستگاه می‌شود و این نوع از اپلیکیشن‌ها در حین نصب یک پیامک را به صورت مخفی ارسال می‌کنند که هزینه آن را نیز کاربر باید پرداخت کند. چنین بدافزار‌هایی زمانی وارد گوشی یا تبلت شما خواهند شد که اپلیکیشن‌های سرقت شده را نصب کنید و یا اقدام به دانلود اپلیکیشن از سایت و فروشگاه‌های نرم‌افزاری غیرمعتبر کنید.
بهتر است اپلیکیشن‌های مورد نظر خود را از وب‌سایت‌هایی دانلود کنید که به آن‌ها مطمئن هستید. گفتنی است که اپلیکیشن‌های رسمی نظیر آمازون، Humble Bundle و XBMC دارای چنین مشکلاتی نیستند اما در مقابل استفاده از اپلیکیشن‌هایی که سرقت شده هستند یا از مکان‌های ناشناخته دانلود شده‌اند، می‌تواند مشکلات امنیتی برای کاربران به وجود بیاورند.
توجه داشته باشید که اگر شما از نسخه ۴،۲ اندروید یا بالاتر استفاده می‌کنید، گوگل قابلیت اسکن اپلیکیشن‌های سایدلودینگ را نیز در خصوص بدافزار قرار داده است.

منبع:خبرگزاری آریا

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Green Captcha Characters Below.