چگونه از دام پیمایش بی‌پایان اخبار منفی فرار کنیم؟

کمیته رکن چهارم – بسیاری از کاربران روزانه ساعت‌ها وقت خود را صرف مرور بی‌پایان اخبار منفی و محتوای شبکه‌های اجتماعی می‌کنند؛ پدیده‌ای که به آن doomscrolling گفته می‌شود. این عادت نه‌تنها باعث افزایش اضطراب و استرس می‌شود، بلکه بر سلامت روان و تمرکز فرد نیز تأثیر منفی دارد.

به گزارش کمیته رکن چهارم، شرکت‌های فناوری با طراحی الگوریتم‌های پیچیده، کاربران را به ماندن در پلتفرم‌های خود تشویق می‌کنند. اعلان‌های ناگهانی، تبلیغات پنهان و پیشنهادهای شخصی‌سازی‌شده از جمله ابزارهایی هستند که برای افزایش مدت زمان استفاده‌ی کاربران به کار گرفته می‌شوند.

برای کاهش doomscrolling، می‌توان از راهکارهای عملی مختلفی استفاده کرد. یکی از موثرترین روش‌ها، تنظیم محدودیت‌های زمانی در دستگاه‌های هوشمند است. کاربران می‌توانند از طریق تنظیمات Screen Time یا اپلیکیشن‌های مدیریت زمان مانند ScreenZen و Opal مدت استفاده از شبکه‌های اجتماعی را کاهش دهند. علاوه بر این، جایگزین‌های مفید مانند مطالعه‌ی کتاب با اپلیکیشن Libby یا انجام بازی‌های فکری کوتاه می‌تواند به کاهش وابستگی به گوشی کمک کند. همچنین، ایجاد وقفه‌های آگاهانه از طریق ابزارهایی مانند Touch Grass، که کاربران را تشویق می‌کند برای ادامه استفاده از گوشی از محیط بسته خارج شوند، می‌تواند در شکستن این چرخه موثر باشد.

استفاده‌ی بیش‌ازحد از شبکه‌های اجتماعی و قرار گرفتن در معرض اخبار منفی، می‌تواند باعث اضطراب مداوم شود. تنظیم محدودیت‌های زمانی و جایگزینی آن با فعالیت‌های مفید، تأثیر مثبتی بر سلامت روان افراد خواهد داشت.

با افزایش آگاهی درباره‌ی اثرات منفی doomscrolling، کاربران بیشتری به دنبال راه‌هایی برای کنترل زمان استفاده‌ی خود از شبکه‌های اجتماعی هستند.

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Red Captcha Characters Below.