کمیته رکن چهارم – اندروید با تمام مزایا و معایبش، یک سیستم عامل آزاد و متنباز است. به این جهت، امنیت این سیستم عامل بسیار پایین است که آن را برای مورد حملهی ویروسها قرار گرفتن ایده آل میکند. در مطلبِ زیر، لیستی از برترین آنتیویروسهای اندرویدی وجود دارد که تماماً تست شده و عملکرد مناسبی نشان دادهاند.
به گزارش کمیته رکن چهارم،ایدهی نصب یک نرمافزار آنتی ویروس بر روی سیستم عامل اندروید ممکن است زیاده روی به نظر برسد. اما حقیقت امر این است که دلایل بسیاری وجود دارد که انجام چنین کاری را تبدیل به یک ضرورت میکند.
یک) هر کسی میتواند نرمافزارش را در گوگل پلی ثبت کند؛ فارغ از اینکه این نرمافزار مشکل امنیتی ندارد و یا اینکه ویروسی را در کنار خود منتقل نمیکند، هیچ چیزی جلوی کسی را در پروسهی افزودن یک نرمافزار به گوگل پلی نمیگیرد. همینطور منابع بسیار دیگری هم وجود دارند که اَپ های اندرویدی را بدون هر گونه تست امنیتی ارائه میدهند و همه ممکن است حامل ویروس باشند. همین موضوع احتمال ویروسی شدن دستگاه اندرویدی را در قیاس با دستگاه آیفون بسیار بالا میبرد.
دو) ذاتِ آزاد و متنباز اندروید این سیستم عامل را در مقابل ویروس بسیار شکننده میکند. AV-TEST، دیتابیسی متشکل از ۱/۸ میلیون ویروس اندرویدی دارد؛ ویروسهایی که اکثراً برای دزدیدن اطلاعات گرانبها و البته شخصیِ شما طراحی شدهاند.
سه) حتی اگر شما با یک سری روشها مثل چک کردن صفحات مربوط به توسعه دهنده و نرمافزار و صرفاً دانلود نرمافزار از گوگل پلی و عدم دانلود نرمافزارهای کوچکِ ناشناخته غیرضروری، رویهای خوب و امن در این موضوع در پیش بگیرید، این گونه آنتیویروسها هنوز یک سری مزیت کاربردی دارند؛ اکثر آنها قابلیتهای برای زمانِ دزدیدنشدن و یا گمشدن گوشی تلفن دارند. این آنتی ویروسها عموماً، به شما اجازه میدهند تنظیماتی را بر روی گوشی قرار دهید تا در هنگام دزدیده شدن، یک سری اعمال رخ دهد؛ برای مثالِ ویدئویی/عکسی گرفته شود، اطلاعات شخصی روی گوشی پاک شود، دسترسی به یک سری اطلاعات رمزگذاری شود و یا در صورتی که صرفاً آن را جایی جاگذاشته اید، یک پیام نشان میدهد که شامل شماره ی تماس و یا آدرسی برای تحویل گوشی است.
چهار) یک ویژگی کاربردی این گونه اَپها قابلیت call blocking و یا بلاک کردن تماس هاست؛ که اگر دائماً در حال دریافت پیامکهای تبلیغاتی و یا تماسهای مزاحم هستید، غالباً دارای یک ویژگی برای بلاک کردن این گونه شمارهها هستند. بعضی از این اَپها همینطور به شما اجازه میدهند برای مرورگر وب و یا یک سری فولدرها و فایلها رمز بگذارید.
و در انتها، بعضی قابلیتِ بکآپ گرفتن دارند که آنچنان کاربردی نیست؛ چراکه با استفاده از ویژگی های پیش فرض خود اندروید مثلِ ذخیره تماسها، و یا ذخیرهی تصاویر با کمک گوگل پلاس در چندین گیگابایت فضا، دیگر نیازی به چنین ویژگییی در یک نرمافزار ثالث نیست.
برترین آنتی ویروسهای اندرویدی
Avast Mobile Security & Anti-Virus
Avast Mobile Security & Antivirus یک بسته امنیتی بسیار قدرتمند و عالی شامل اینترنت سکوریتی و آنتی ویروس می باشد. از آنتی ویروس این بسته می توانید برای حفاظت گوشی خود در برابر انواع بدافزارهای مختلف و از اینترنت سکوریتی می توانید برای حفاظت از گوشی در هنگام وبگردی استفاده کنید. این نرم افزار قدرتمند امنیتی قادر است تا به صورت RealTime امنیت شما را در اینترنت و در حالت افلاین نیز تامین نماید و شما هیچ گونه نگرانی از بابت آلوده شدن گوشی خود نداشته باشید.
Kaspersky Internet Security
قابلیت ضد سرقت نرم افزار این امکان را برای شما فراهم می نماید تا گوشی خود را در صورت گم شدن یا دزدیده شدن بیابید، بصورت کنترل از راه دور آنرا بلاک نموده یا اطلاعات دستگاه را از بین ببرید. قابلیت رمزنگاری اطلاعات نرم افزار نیز حساس ترین فایلهای و پوشه های شما را برای جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز ایمن می نماید، قابلیت ضد اسپم نرم افزار نیز تماس های تبلیغاتی و پیامک های مزاحم این نوع را بلاک می نماید، قابلیت کنترل والدین نیز از تماسها و ارسال پیام های ناخواسته برای فرزندان شما جلوگیری می نماید، ویژگی های انتی ویروس و دیوار آتش نیز بصور کامل از تلفن همراه هوشمند شما محافظت نموده و می توانید از قابلیت های نرم افزار که کنترل انعطاف پذیر تنظیمات عملکرد برنامه، مشاهده وضع فعلی سطح محافظتی و گزارش رویداد که در آن فعالیتهای برنامه ضبط می شوند را ارائه می نماید.
Norton Mobile Security
این آنتی ویروس شامل بسیاری از ویژگیهای مدیریت فایلی که در بالا صحبتش را کردیم به علاوهی یک سری قابلیتهای امنیتی گسترده است. از قابلیتهای این آنتی ویروس میتوان به کنترل امنیتی برای همه دستگاه ها با مدیریت مبتنی بر وب و حتی یافتن دستگاه های گم شده از روی نقشه اشاره کرد.
Qihoo 360 Mobile Safe
آنتی ویروسی فوقالعاده، که کاملا رایگان بوده و قابلیتهای گسترده مدیریتی به علاوهی توانایی فوقالعاده بالا در تشخیص ویروس را دارا است. نتایج تستهای آنتی ویروس تشخیصی نزدیک به ۹۹/۹% را نشان میداد.
در انتها، برترین برترینها کدام است؟
در زمینهی تشخیص و یافتن ویروسهای موجود بر روی گوشی و یا تشخیص آن ها در هنگام نصب یک نرمافزار حامل ویروس، همهی آنتی ویروسهای رایگان بالا، به خوبی عمل میکند و تقریباً بدون خطا تمام ویروسها را شناسایی میکنند.
تفاوت اصلی مربوط به قابلیتها و ویژگیهای جانبی است که همه ارائه میدهند؛ ویژگیهای مربوط به ضدسرقت به دلیل کاربردشان بسیار موردتوجه بود. از میان این آنتی ویروسها، Norton Mobile Security بسیار ناامیدکننده عمل کرد و ویژگیهای بسیار کمتری داشت. در حالی که kaspersky با وجود اینکه ویژگیهای فوقالعاده زیادی در اختیار میگذارد یکسری خطا و مشکلات استفاده داشت (که ممکن است برای شما مسئلهای نباشد و بهتر است این موضوع را امتحان کنید) و در آخر رقابت اصلی را میتوان بینِ Avast و Qihoo دانست؛ چرا که هر دو کاملاً رایگان بوده و قابلیتهای بسیار متنوع و خوبی در زمینه ضدسرقت ارائه میدهند. بعد از در نظر گرفتن همه چیز به نظر میرسد برترین انتی ویروس اندرویدی در حال حاضر Avast Mobile Security میباشد هر چند که Qihoo 360 هم آنتی ویروس بسیار خوبی است.
منبع:رسانه خبری امنیت اطلاعات