کمیته رکن چهارم – بر اساس گزارش اخیر نوکیا در خصوص امنیت سایبری، اندروید بیشترین هجوم هکرها و بدافزارها را در مقایسه با سیستم های عامل دیگر به خود دیده است.
بدافزار، ویروس، تروجان، هک و غیره اصطلاحاتی هستند که به نقض امنیت سایبری اشاره دارند و تقریبا هیچ کاربری را نمیتوان یافت که با این واژگان آشنا نباشد. اما آیا میدانستید امنیت اندروید از مابقی سیستم های عامل به مراتب پایینتر است؟نمودار دایره ای زیر، شکاف امنیتی دستگاه های دیجیتال را در سال ۲۰۱۷ به تصویر میکشد.
این نمودار در گزارش نوکیا به وضوح نشان میدهد؛ ۶۸٫۵ درصد بدافزارها توانستند از حفاظ امنیتی دستگاه های اندرویدی عبور کنند. جایگاه بعدی متعلق به کامپیوترهای شخصی ویندوزی به میزان ۲۷٫۹۶ درصد است. پلتفرم های دیگر از جمله آی او اس، لینوکس، یونیکس، مکو و غیره مابقی این نمودار را به خود اختصاص دادهاند.
کارشناسان نوکیا دلیل امنیت ضعیف اندروید را دانلود و بکارگیری آزادانه و بدون محدودیت اپلیکیشن های شخص ثالثی عنوان کردهاند که بر خلاف پلی استور گوگل، هیچ تدابیر امنیتی را دنبال نمیکنند.
در این گزاش آمده است؛ با اینکه در فروشگاه گوگل تلاش شده تا امنیت اندروید تضمین و جلوی انتشار هر گونه بدافزاری گرفته شود، اما کاربران همچنان از سایت های مختلف اقدام به دریافت اپلیکیشن های شخص ثالث کرده و اطلاعات خود را به خطر میاندازند؛ این روند در میان کاربران اندرویدی تبدیل به یک عادت مرسوم شده است!
بد نیست بدانید یافته های نوکیا با گزارش اخیر گوگل همخوانی دارد. گوگل طی گزارشی اعلام کرده که بسیاری از حساب های کاربری گوگل در روز به سرقت میرود که یکی از شایعترین روش های دسترسی به این حساب ها، بکارگیری حقه «فیشینگ» است.
گوگل در این گزارش آورده است؛ متاسفانه بدافزارها را نمیتوانیم حذف کنیم و این خود کاربر است که با شناسایی عوامل تهدید کننده میتواند امنیت اطلاعات خود را تضمین کند.
نمودار دایره ای این گزارش به شکل زیر است؛