کمیته رکن چهارم – دفتر رئیس اطلاعات ملی آمریکا در زمینه گسترش جاسوسی های سایبری به ویژه در موضوع اقتصادی هشدار داد.
دفتر رئیس اطلاعات ملی آمریکا درباره گسترش جاسوسی های سایبری هشدار داد، چون حجم گسترده ای از این حملات سمت سوی اقتصادی به خود گرفته است. در این زمینه شرکت های فناوری، دفاعی، انرژی، بیوتکنولوژی و بخش هایی از دولت درباره وقوع جاسوسی سایبری با رویکرد اقتصادی نگرانی هایی دارند.
در بخش دیگری از این گزارش ادعا است که سه کشور روسیه، ایران و چین جزو پرمخاطره ترین کشورها در زمینه جاسوسی سایبری هستند. البته کشورهای دیگری نیز وجود دارند که در اینجا نام آنها مطرح نشده است.
در برخی از این جاسوسی های سایبری به دانشجویان و دانشگاهیان حمله سایبری شده و با سرقت مقالات، دانشنامه ها و… که برخی از آنها هنوز به چاپ نرسیده، مالکیت معنوی آنها صلب شده است.
سرتیپ سابق نیروی هوایی (Greg Touhill)، که به عنوان افسر ارشد امنیت اطلاعات فدرال، فعالیت می کند، اظهار کرده است که هر سه کشوری که در این گزارش مطرح شد از روش های نوین حمله و جاسوسی سایبری برای نفوذ های خود استفاده می کنند.
چین همیشه یکی از متهمان اصلی جاسوسی اقتصادی در آمریکا است. طی گزارش های مطرح شد توسط سازمان امنیت اقتصادی آمریکا، کشور چین در بازه زمانی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، به دنبال این است که با بدست آوردن زنجیره تامین نرم افزار های آمریکایی، شرکت های خود را در تقابل با شرکت های بزرگ آمریکا قرار دهد. این شرکت های بزرگ عبارت اند از: مایکروسافت، اینتل، آی بی ام، دل، سیسکو و… است.
شرکت های مستقر در چین مانند (هوآوی و ZTE) و روسیه مانند (آزمایشگاه کسپرسکی) به جاسوسی اقتصادی و اطلاعاتی از طرف کشورهای میزبان خود متهم شده اند. مقامات آمریکایی اظهار کردند که هر سه شرکت یاد شده در جاسوسی های سایبری دست داشتند.
منبع : سایبربان