ایمن سازی زیرساخت های پنتاگون در برابر رایانش کوانتومی

کمیته رکن چهارم – سازمان دیسا قصد دارد الگوریتم‌هایی را توسعه بدهد که توان مقابله با قدرت بالای سامانه‌های کوانتومی را در زمینه شکستن الگوریتم‌های رمزنگاری دارد.

پیشرفت روزافزون در محاسبات کوانتومی در آینده می‌تواند قوی‌ترین سامانه‌های رمزنگاری دولتی را با مشکل مواجه کرده، منسوخ کند. به همین دلیل وزارت دفاع آمریکا در تلاش است راه‌کاری را برای مقابله با این چالش به وجود آورده.

آژانس سامانه‌های اطلاعات دفاع، دیسا (DISA) به تازگی از متخصصان امنیتی درخواست کرده است تا ایده‌های خود را در رابطه با دفاع از زیرساخت‌های فناوری اطلاعات پنتاگون در برابر رایانه‌های کوانتومی به اشتراک بگذارند. سامانه‌های کوانتومی امروزی همچنان در مراحل اولیه توسعه‌ی خود قرار دارند.

مقامات دیسا گفتند:

 زمان دقیق فرارسیدن عصر رایانش کوانتومی ناشناخته است. با وجود این، وزارت دفاع باید از هم‌اکنون سامانه‌های امنیت اطلاعاتی خود را به‌منظور مقاومت در برابر حملات رایانه‌های کوانتومی در مقیاس بزرگ، آماده کند.

 

پنتاگون نیز به مانند بسیاری از سازمان‌ها، به منظور پنهان‌سازی داده‌ها و فعالیت‌های خود در شبکه، به کلیدهای رمزنگاری عمومی وابسته است. این فرآیند حجم عظیمی از محاسبات ریاضی را به کار می‌گیرد. به طور کلی برای تولید کلیدهای دیجیتالی پیچیده که به مردم اجازه می‌دهد، داده‌های رمزنگاری‌شده را مشاهده کنند، از الگوریتم‌های مختلف بهره می‌گیرد. این فرآیند رمزنگاری به اندازه‌ای پیچیده است که حتی قوی‌ترین ابررایانه‌ی امروزی نیز در بعضی موارد به میلیاردها سال برای رمزگشایی آن زمان نیاز دارد.

مقامات یاد شده ادامه دادند، رایانه‌های کوانتومی بسیار قدرتمندتر از سریع‌ترین ابررایانه‌های امروزی هستند و می‌توانند بهترین الگوریتم‌ها را در زمانی بسیار کوتاه بشکنند. به همین دلیل باید پیش از این که دشمنان آمریکا به فناوری رایانش کوانتومی دست پیدا کنند، روشی برای مقابله با آن ایجاد کرد.

دیسا به دنبال ایجاد یک پیش‌نویس از الگوریتم‌های رمزنگاری نوآورانه‌ای است که می‌توانند از رایانه‌های سنتی در برابر حملات کوانتومی محافظت کنند. پس از ارائه پیشنهادها و بررسی آن‌ها، سازمان مذکور به‌منظور توسعه نمونه‌های اولیه با شرکت‌کنندگان قرارداد امضا می‌کند.

در حالی که هدف اصلی مقابله با توان رمزشکنی محاسبات کوانتومی است، نمونه‌ی اولیه باید امکان استفاده از آن در اکوسیستم فناوری اطلاعات فعلی پنتاگون نیز وجود داشته باشد. همچنین اعلام شد پروژه یاد شده، علاوه بر کاربردهای نظامی درنهایت می‌تواند به شکل‌گیری استانداردهای صنعتی جدیدی در حوزه رمزنگاری منجر شود.

منبع : سایبربان

درباره نویسنده

پست های مرتبط

پاسخ دهید


خبرگزاری هرانا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Type The Blue Captcha Characters Below.