کمیته رکن چهارم – کارشناسان سایبری بر این باورند که اکثر افراد مسن هدف حملات باجافزاری قرار میگیرند و اغلب جوانان در دام کلاهبرداریهای اینستاگرامی گرفتار میشوند.
تحقیقات شرکت امنیت سایبری آواست (Avast) نشان داد که اکثر افراد ۶۵ سال به بالا و گروه سنی ۲۵ تا ۳۵ سال عمدتاً از رایانه رومیزی یا لپتاپ خود برای آنلاین شدن استفاده میکنند و درنتیجه در معرض خطر باجافزار، کلاهبرداریهای پشتیبانی فنی، جاسوسافزارها/تروجانها و باتنتها قرار میگیرند.
از سوی دیگر، افراد بین ۲۵ تا ۳۴ و ۳۵ تا ۴۴ سال بیشتر از گوشیهای هوشمند برای آنلاین شدن (هر کدام ۸۷ درصد) استفاده میکنند و پس از آن افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله (۸۵ درصد) هدف ابزارهای تبلیغاتی و تروجانهای بانکداری تلفن همراه، دانلودکنندهها و FluBot SMS با انتشار بدافزار و کلاهبرداریهای اینستاگرام و تیکتاک (TikTok) قرار دارند که برنامههای تبلیغاتی مزاحم یا Fleeceware را تبلیغ میکنند.
در این گزارش، به عنوان بخشی از یک مطالعه جامع جهانی در زمینه گرایشهای شهروندی دیجیتال، آمده است که در همه دستگاهها، نسلهای جوان و قدیمیتر نیز هدف حملات فیشینگ و کلاهبرداریهای عاشقانه هستند.
جایا بالو (Jaya Baloo)، مدیر ارشد اطلاعات و امنیت در آواست اظهار داشت: «مجرمان سایبری معمولاً نحوه استفاده نسلهای جوان و مسنتر از دستگاههای مختلف را برای انجام حملات هدفمند در نظر میگیرند و آنها را با روندهای استفاده و فرهنگی فعلی تطبیق میدهند تا مرتبطتر شوند و سپس به آنها حمله میکنند.»
طبق دادههای «Avast Threat Labs»، این شرکت بهطور میانگین در سال ۲۰۲۱ هر ماه بیش از ۱.۴۶ میلیون حمله باجافزاری را روی رایانههای رومیزی مسدود کرده است.
کارشناسان اعلام کردند که بین ماههای ژانویه و آوریل سال جاری، هر ماه ۵.۹ میلیون تلاش برای حمله کلاهبرداری با پشتیبانی فنی در سراسر جهان انجام شد.
در دستگاههای تلفن همراه، مهمترین تهدیدات در ۳ ماهه گذشته (۳ ماهه سوم) ابزارهای تبلیغاتی مزاحم (۵۹ درصد)، تروجانهای بانکداری تلفن همراه (۹.۷ درصد) و دانلود کننده ها (۷.۹ درصد) بودند که برنامههای مضری هستند که از تاکتیکهای مهندسی اجتماعی برای فریب قربانیان در نصب برنامههای مخرب یا ناخواسته استفاده میکنند.
آواست در گزارش خود نوشت: «FluBot همچنین در بسیاری از کشورها مانند هند، که آواست ماهانه ۳۵۰۰ حمله را در ماههای اوت و سپتامبر سال جاری از ۳۵ هزار حمله بهطور متوسط ماهانه در سراسر جهان در سهماهه سوم مسدود کرده به طور گسترده در حال گسترش است.»
به گفته محققان، مهمترین فعالیت اینترنتی برای افراد ۳۵ تا ۴۴ ساله، استفاده از رسانههای اجتماعی (۳۶ درصد) است. برای افراد ۵۵ تا ۶۴ ساله، فعالیتهای بانکداری و مالی (۳۸ درصد) و پس از آن تماس ویدئویی با دوستان و خانواده (۳۲ درصد) در ترتبههای بعدی قرار دارد.
طبق گزارش آواست، به همین دلیل نسلهای جوان در گوشی هوشمند خود با کلاهبرداری در اینستاگرام و تیکتاک، پیامکهای FluBot و کلاهبرداریهای فیشینگ ایمیلی که به نظر میرسد از دوستان یا خانوادهشان آمدهاند و تروجانهای بانکداری موبایلی، هدف قرار میگیرند.
بالو خاطرنشان کرد: «نسلهای مختلف ممکن است اینترنت را با چشمهای متفاوت ببینند و تجربیات آنلاین متفاوتی داشته باشند، این چیزی است که هنگام گفتوگو درباره ایمنی آنلاین در خانه باید به خاطر داشت.»